Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Aruwai White H2O Resort

8474 views

Ons normale Guyana tour is nieuw leven ingeblazen. Dankzij de nieuwe mogelijkheden kan je in Guyana vanuit Suriname de bekendste plekken zien in Guyana. Gedurende de Guyana tour heb je de mogelijkheid om de machtige Kaieteur waterfall te zien die als toeristische trekpleister door duizenden mensen elk jaar wordt bezocht.Baganara island en Parrot island zijn enkele van de andere mogelijkheden die toegevoegd  kunnen worden aan het programma. Kaieteur waterfalls  of Kaieteur watervallen liggen in het Kaieteur National Park, in het hart van Guyana op zo'n 250 kilometer van Georgetown. De watervallen worden gevormd door de krachtige rivier Potaro, in het oosten van de bergen van Pakaraima. Over een breedte van meer dan 100 meter stort de rivier zich 226 meter naar beneden. Daarmee zijn de Kaieteur watervallen ongeveer drie keer zo hoog als de meer bekende Niagara watervallen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten. Ze zijn ongeveer twee keer zo hoog als de Victoria watervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het is echter de combinatie van de hoogte en het enorme watervolume die de Kaieteur watervallen tot één van de meest krachtige watervallen ter wereld maken.Er zijn watervallen met een grotere hoogte, echter weinigen hebben de combinatie van deze hoogte en dit enorme watervolume die de Kaieteur falls heeft.  Bij de Kaieteur waterfall ligt het onderscheid  in de unieke combinatie van grote hoogte en groot volume, met een gemiddelde 663 kubieke meter per seconde (23.400 kubieke meter per seconde).

Aruwai resort in Guyana is een nieuw en prachtige resort geopend op 12 december 2015.  Aruwai resort is gelegen in het Mazaruni river in Guyana. Gedurende ons Guyana tour heb je de mogelijkheid om 2 nachten in het resort te verblijven of een normal Guyana tour vanuit Suriname met dan een extra dag erbij om het resort te bezichtigen en vertoeven.

“Aruwai is the true definition of what a luxury resort looks like”

Eigenaar Chunilall Baboolall, een van de grootste Bartica mijnbouwers, zegt dat het idee voor het resort is voortgekomen uit discussies die hij heeft gehad met voormalig Minister-president Samuel Hinds. “Dit toeristisch resort is een aanwinst binnen de toerisme sector” zei hij zichtbaar gelukkig tegen de genodigden. Diversificatie is volgens Baboolall een uitdaging voor mijnbouwers gelet op de dalende goud prijzen. Baboolall heeft ingezien dat hij duurzamer kan ondernemen dmv toerisme. De architect van het oord is van St. Lucia vandaar de Caribische uitstraling in combinatie met natuur (amazone).

Duur van de tour: 3-5 dagen

Faciliteiten:

 • Jacuzzi
 • Zwembad
 • Eigen water zuiverings systeem dat is getest in America ,die voldoet aan internationale standaarden
 • Waterpark( waterscooters, boten)
 • Zwemmen in de rivier
 • Kids Playground
 • Massage salon: Manicure en Pedicure
 • Restaurants
 • Bars

Aantal kamers : 30 zijn al gebouwd.

In totaal zijn er 50

Locatie : Aruwai resort is gevestigd aan op een eiland dat de Cayuni- en Mazaruni rivier opslitst.

Andere activiteiten dichtbij van Aruwai Resort:

 • Het eiland heeft een ideale ligging omdat het maar 15 minuten varen is van Banganara Eiland wat een tussenstop is van dagelijks tours aankomen vanuit de welbekende waterval Kaieteur Falls.
 • 25 minuten varen vanuit Parrot Island (heel veel papegaaien die daar komen overnachten)
 • 20 minuten varen vanuit Sloth Island (kleinschalig nature resort)
 • er kan een dag tour vanuit de Essequibo gedaan worden met ook bezoeken aan “kijk over all” (nederlandse nederzetting) en verschillende dorpen waaronder Bartica (Goud mijn dorp)

Prijzen:

Note: betalingen in SRD zijn mogelijk. vraagt u naar deze mogelijkheid.

Tournaam

Prijs 1 overnachting In Aruwai resort. (prijs per person in USD)

Prijs 2 overnachtingen in Aruwai resort ( prijs per person in USD)

Guyana 3 days tour with Aruwai Resort

$400

On request

Guyana 4 days tour with Aruwai resort

$500

On request

Aruwai Resort : De accomodatie alleen via ons boeken

$190

 

We adviseren een 4 daagse tour indien u Aruwai resort wilt toevoegen aan het programma

Combinaties:

Tour naam

1 overnachtingen in Aruwai

2 overnachting in Aruwai

 

Guyana 4  days:

Kaieteur + Aruwai Resort

On request

On request

 

Guyana 4 days : Aruwai + Baganara Island

On request

On request

 

Guyana 5 days:

Aruwai + Baganara +

Kaieteur Falls

On request

On request

 

Additional: De volgende opties kunt u aan uw verblijf toevoegen of samen met ons een combinatie creeren:

Baganara Island:  Note : Wijzigingen voorbehouden.

 • Standard room: $140-190  max 2 persons
 • Superior room: $ 180-230  max 4 persons
 • Superior King : $  220-260 max 2 persons

Tour inclusief:

 • Transport vice versa : Boot en Bus
 • Accomodatie: 2 personen per kamer : Aruwai resort of Signature Inn
 • Voeding en Drank: In Guyana.
 • Voeding en Drank in Aruwai resort : Inclusief.
 • Activiteiten : In guyana
 • Activiteiten in het resort  Aruwai :

Meenemen:

 • Paspoort : Verplicht
 • zakgeld voor eigen inkopen
 • Zwemkleding
 • Kleding

 

Accomodatie in Guyana: Signature Inn(tegen extra betaling kunnen we een luxueuze hotel zoals Marriot, Pegasus of Princess voor u in orde maken)

Dagprogramma : 4 daagse tour(recommended)

Op dag 1 zullen we in de vroege ochtend vertrekken richting Nickerie. Tussen 3.00-4.00 uur wordt je opgehaald. Dit is afhankelijk van waar je verblijft in Paramaribo of op de route naar South Drain (Nickerie). Vanuit Paramaribo rijden we naar Southdrain, waar we in de Ferry zullen stappen en oversteken naar Moleson Creek (Guyana).

Tegen 10.00 uur komen we aan in Guyana om door te rijden naar Skeldon. We stoppen bij een Hindoestaans restaurant voor de lunch. Na een heerlijke maaltijd is het doorrijden naar Rosehal, de kleinste stad van Guyana, voor een sanitaire stop. Hierna vertrekken we richting Georgetown waar iedereen kan inchecken in Signature Inn, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Ongeveer een uur nadat iedereen heeft ingecheckt en zich heeft opgefrist rijden we naar de zeedijk voor een wandeling. Hierna zullen we dineren bij New Thrive Inn. Na het diner zoeken we het hotel op om te rusten voor de volgende dag.

De tweede dag zullen we om 8.15 uur gezamenlijk ontbijten om vervolgens door te rijden naar de aanmeersteiger, om te varen naar Aruwai Resort. Vaartijd duurt ongeveer 1.15u-1.30u.Hierna bent u vrij om zelf invulling te geven aan de middag en gebruik te maken van de faciliiteiten die Aruwai resort biedt.

Day 3:zullen we rond 9.00-10.00 uur Na het ontbijt dan uitchecken uit het resort en dan terug varen naar het aanmeersteiger.Vervolgens zullen we dan naar de markt te vertrekken om inkopen te doen. Hierna zullen we een bezoek brengen aan het nationaal museum van Guyana. Hier is een collectie te vinden van de flora en fauna van het land. Er zal een beeld gegeven worden over de geschiedenis en zijn er voorbeelden te vinden van Indiaanse kunst en archeologische vindingen. Het museum heeft als hoogtepunt een grootscheeps model van een gigantisch luiaard, gebaseerd op gevonden fossielen in Guyana. Na het museumbezoek zullen we gaan shoppen in Georgetown en aansluitend gaan we lunchen. Na de lunch volgt de bezichtiging van de Botanische tuin.?Om 14.30 uur vertrekken we richting Splashmin resort. Splashmin is een recreatieoord wat gebouwd is om de natuurlijke schoonheid van Guyana te tonen. Hier zullen we vertoeven om te zwemmen en te chillen, om zo de middag ontspannen af te sluiten.

Rond 18.00 uur vertrekken we richting Georgetown om daarna te dineren. Na het diner is het tijd om terug te keren naar het hotel om uit te rusten van deze fascinerende dag.

De derde dag zullen we helaas onze terugkeer maken richting Suriname. Rond 5.00 uur vertrekken we uit het hotel. We zullen onderweg een tussenstop maken om te ontbijten. Vervolgens rijden we terug naar Moleson creek. Van Molesoncreek steken we met de ferry over naar South Drain (Nickerie). Rond 13.00 uur zullen we een uitgebreide maaltijd nuttigen. Hierna starten we met de terugreis naar Paramaribo met alle mooie herinneringen van een geweldige tour. De verwachte aankomsttijd in Paramaribo is tussen 17.00-18.00 uur.

Dagprogramma: 3 daagse tour

Op dag 1 zullen we in de vroege ochtend vertrekken richting Nickerie. Tussen 3.00-4.00 uur wordt je opgehaald. Dit is afhankelijk van waar je verblijft in Paramaribo of op de route naar South Drain (Nickerie). Vanuit Paramaribo rijden we naar Southdrain, waar we in de Ferry zullen stappen en oversteken naar Moleson Creek (Guyana).

Tegen 10.00 uur komen we aan in Guyana om door te rijden naar Skeldon. We stoppen bij een Hindoestaans restaurant voor de lunch. Na een heerlijke maaltijd is het doorrijden naar Rosehal, de kleinste stad van Guyana, voor een sanitaire stop. Hierna vertrekken we richting Georgetown Om vervolgens door te rijden naar de aanmeersteiger om in de boot te stappen om te varen naar Aruwai Resort. Vaartijd duurt ongeveer 1.15u-1.30u.Hierna bent u vrij om zelf invulling te geven aan de middag en gebruik te maken van de faciliiteiten die Aruwai resort biedt.

De tweede dag zullen we rond 9.00-10.00 uur Na het ontbijt dan uitchecken uit het resort en dan terug varen naar het aanmeersteiger  en vervolgens richting de markt te vertrekken om inkopen te doen. Hierna zullen we een bezoek brengen aan het nationaal museum van Guyana. Hier is een collectie te vinden van de flora en fauna van het land. Er zal een beeld gegeven worden over de geschiedenis en zijn er voorbeelden te vinden van Indiaanse kunst en archeologische vindingen. Het museum heeft als hoogtepunt een grootscheeps model van een gigantisch luiaard, gebaseerd op gevonden fossielen in Guyana. Na het museumbezoek zullen we gaan shoppen in Georgetown en aansluitend gaan we lunchen. Na de lunch volgt de bezichtiging van de Botanische tuin.?Om 16.00 uur vertrekken we richting Splashmin resort. Splashmin is een recreatieoord wat gebouwd is om de natuurlijke schoonheid van Guyana te tonen. Hier zullen we vertoeven om te zwemmen en te chillen, om zo de middag ontspannen af te sluiten.

Rond 18.00 uur vertrekken we richting Georgetown om daarna te dineren. Na het diner is het tijd om terug te keren naar het hotel om uit te rusten van deze fascinerende dag.

De derde dag zullen we helaas onze terugkeer maken richting Suriname. Rond 5.00 uur vertrekken we uit het hotel. We zullen onderweg een tussenstop maken om te ontbijten. Vervolgens rijden we terug naar Moleson creek. Van Molesoncreek steken we met de ferry over naar South Drain (Nickerie). Rond 13.00 uur zullen we een uitgebreide maaltijd nuttigen. Hierna starten we met de terugreis naar Paramaribo met alle mooie herinneringen van een geweldige tour. De verwachte aankomsttijd in Paramaribo is tussen 17.00-18.00 uur.

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed