Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Bigi Pan 2 days + Nickerie

17564 views

Deze tour is een aanrader voor een ieder die compleet tot rust wilt komen en wilt genieten van de prachtige vogelsoorten die Suriname te bieden heeft. Overnachten op de grootste

lagune van Suriname doe je met Celestial Tours!

Bigi Pan, wat ‘groot meer’ betekent, ligt in het noordwesten van Suriname in het district Nickerie. Het heeft de status van bijzonder beheersgebied. De totale oppervlakte van Bigi Pan natuurreservaat is ongeveer 130.000 hectare. Tijdens deze trip wordt er langs kreken en moerasgebieden gevaren. Bigi Pan is de broedplaats van ongeveer 120 soorten vogels waaronder water- en trekvogels. Bigi Pan in Suriname is een vogelspotten en ontspanningsactiviteit die je niet zult vergeten! Indien het getij het toelaat kunnen we tijdens onze Bigi Pan tour ook kaaiman spotten doen.  Overnachten in Bigi Pan geschiedt in lodges gebouwd op palen. Stephanie’s lodge is een van de beste lodges in Bigi Pan.

Bigi Pan Tour

Bigi Pan is een ware vogelparadijs in het westen van ons land. We zullen dan vertoeven in Lodges gebouwd op palen in het water.Verder krijgt u de mogelijkheid te zwemmen, visssen, vogelspotten, afhankelijk van het aantal dagen dat u kiest.

Posted by Celestial Beauty Tours on Monday, 26 October 2015

We vertrekken rond 7.30 uur vanuit Paramaribo richting Nickerie. Onderweg zullen we een stop maken in Saramacca of Coronie om daar te ontbijten. Rond 12.00 uur zullen we in Nickerie aankomen om vervolgens de boot in te laden en te vertrekken richting Bigi Pan. We varen de Nickerierivier in en dan over de sleephelling naar de Jamaerkanaal. Het Bigi Pan gebied is een lagunegebied en strekt zich uit vanaf de kust van Coronie in het dorpje Totness tot aan Nickerie. Tijdens de boottocht kun je de mangrove en Parwabossen aanschouwen. Deze bossen dienen als natuurlijke bescherming tegen erosie en als kraamkamer voor de jonge garnalen. Nadat de Jamaerkanaal is verlaten strekt een enorm grote watermassa voor ons uit. In het meer zien we houten huisjes op palen waar we zullen overnachten. Het is maar 1.60 meter diep in het diepste gedeelte van het Pan. Na de Lunch zullen we de boot instappen om vogels te spotten. Vogels zoals flamingo’s,roofvogels, reigers en rode ibissen zullen we tegenkomen. Voor vogelliefhebbers is dit een geweldige beleving. Daarna keren we terug naar het kamp waar we dan heerlijk kunnen zwemmen, vissen, relaxen in een hangmat, kaaimannen  spotten of het welbekende modderbad kunnen nemen.

Bigi Pan pinkster aktie !

Pinksteren aktie!!! Bigi Pan, wat ‘groot meer’ betekent, ligt in het noordwesten van Suriname in het district Nickerie. Het heeft de status van bijzonder beheersgebied. Tijdens deze trip wordt er langs kreken en moerasgebieden gevaren. Bigi Pan is de broedplaats van ongeveer 120 soorten vogels waaronder water- en trekvogels. Bigi Pan in Suriname is een vogelspotten en ontspanningsactiviteit die je niet zult vergeten! Indien het getij het toelaat kunnen we tijdens onze Bigi Pan tour ook kaaiman spotten doen. Overnachten in Bigi Pan geschiedt in lodges gebouwd op palen. Stephanie’s lodge is een van de beste lodges in Bigi Pan. Tijdens de gehele trip zullen we verder ook nog de volgende plekken bezoeken: Een korte rondleiding Groningen Wageningen :Stichting Machinale Landbouw Zeedijk Nickerie, Markt van Nickerie , Tempel van Nickerie Tour inclusief: Transport Paramaribo - Nickerie v.v. Boot transport alle de activiteiten Voeding en drank Gids Accomodatie : Kamers per 2 personen Datum: 13-14 mei 14-15 mei 15-16 mei ( voor andere data contact ons) Prijs : Euro 135/SRD 875/ usd 150 p/p groepen vraagt u een groepskorting! voor meer informatie Bel op : 7159395 email: info@celestialtours.sr

Posted by Celestial Tours Suriname on Saturday, 30 April 2016

De volgende dag zullen we rond 14.00 uur richting Nickerie rijden. Nickerie is een district met gemiddeld 37.000 inwoners. Er wonen voornamelijk Hindoestanen. Hier zullen we een bezoek brengen aan de lokale markt.

Prijsopgave

Er zijn namelijk 2 opties : slapen in Bigi Pan zelf of in hotel in Nickerie.

Hieronder dan beide mogelijkheden genoemd:

Bigi Pan twee daagse tour: Overnachten in Nickerie : Hotel Residence Inn. Er is een goedkoper optie: Overnachten in Apartment vraagt u naar deze mogelijkheid.

Aantal personen

Prijs in USD

Prijs in EURO

1

430

360

2-3

215

180

4-5

175

150

6-15

150

130

 

Tarieven: Bigi Pan twee daagse tour : Overnachten Bigi Pan

Aantal personen

Prijs in USD

Prijs in EURO

1

460

400

2-3

230

200

4-5

190

165

6-15

160

140

Tour inclusief

 • Transport bus en boot: Ophalen en afzetten binnen Paramaribo of verzamelplek

 • Voeding en drank (Ontbijt niet inbegrepen)

 • Alle genoemde activiteiten

 • Begeleiding

 • Accomodatie: in geval van overnachting dan hangmatten kamp of lodge met bedden

 • Omzetbelasting

Meeneemlijst

 • Kleding

 • Waterschoenen/normale schoenen of slippers

 • Muskieten repellent

 • Camera + extra batterijen

 • Zakgeld indien u iets wilt kopen

 • Allergy tabletten indien u die heeft

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed