Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Bigi Pan 3 days + Nickerie

2447 views

Bigi Pan ligt in het noordwesten van Suriname in het district Nickerie. Het heeft de status van bijzonder beheersgebied. De totale oppervlakte is ongeveer 130.000 hectare. Tijdens deze trip vaart u langs kreken en moerasgebieden. Bigi Pan is de broedplaats van ongeveer 120 soorten vogels waaronder water- en trekvogels.

Bigi Pan pinkster aktie !

Pinksteren aktie!!! Bigi Pan, wat ‘groot meer’ betekent, ligt in het noordwesten van Suriname in het district Nickerie. Het heeft de status van bijzonder beheersgebied. Tijdens deze trip wordt er langs kreken en moerasgebieden gevaren. Bigi Pan is de broedplaats van ongeveer 120 soorten vogels waaronder water- en trekvogels. Bigi Pan in Suriname is een vogelspotten en ontspanningsactiviteit die je niet zult vergeten! Indien het getij het toelaat kunnen we tijdens onze Bigi Pan tour ook kaaiman spotten doen. Overnachten in Bigi Pan geschiedt in lodges gebouwd op palen. Stephanie’s lodge is een van de beste lodges in Bigi Pan. Tijdens de gehele trip zullen we verder ook nog de volgende plekken bezoeken: Een korte rondleiding Groningen Wageningen :Stichting Machinale Landbouw Zeedijk Nickerie, Markt van Nickerie , Tempel van Nickerie Tour inclusief: Transport Paramaribo - Nickerie v.v. Boot transport alle de activiteiten Voeding en drank Gids Accomodatie : Kamers per 2 personen Datum: 13-14 mei 14-15 mei 15-16 mei ( voor andere data contact ons) Prijs : Euro 135/SRD 875/ usd 150 p/p groepen vraagt u een groepskorting! voor meer informatie Bel op : 7159395 email: info@celestialtours.sr

Posted by Celestial Tours Suriname on Saturday, 30 April 2016

Verder kunnen wij krabben, modderkruipers (koetai) en een kaaiman tegenkomen. Het water in de Bigi Pan is brakwater. Vogelliefhebbers kunnen hier echt tot hun trekken komen. We varen verder de Nickerierivier in en dan over de sleephelling naar de Jamaerkanaal. Het Bigi Pan gebied is een lagunegebied en strekt zich uit vanaf de kust van Coronie in het dorpje Totness tot aan Nickerie. Verder kunt u ook de mangrove en Parwabossen zien de als natuurlijke bescherming dienen tegen erosie en als kraamkamer voor de jonge garnalen. Nadat de Jamaerkanaal is verlaten strekt een enorme massa water voor ons. U zult enkele huisjes zien op palen. Het is maar 1.60 meter diep in het diepste gedeelte van het Pan. We zullen dan rondvaren in het Pan om vogels te spotten en daarna terugkeren naar 1 van de kampen om een maaltijd te nuttigen. Hier kunt u dan zwemmen, vissen of relaxen in een hangmat.

De vaartocht naar Bigi Pan duurt afhankelijk van het getij 30-50 minuten.

1e dag + 2e dag:

Vertrek 7.30-8.00u Vanuit Paramaribo richting Nickerie rijden, we zullen onderweg in Saramacca of Coronie dan ontbijten. Rond 12.00u moeten we al in nickerie zijn vervolgens wordt de boot dan ingeladen en dan vertrek richting Bigi Pan, vaartocht duurt 60 minuten maximaal. In het Pan aangekomen zullen we dan lunchen/ soms kan het dat we eerst lunchen in nickerie en dan varen richtin Bigi Pan.

Hierna bent u vrij te relaxen in de lodges. Na overleg met de lokale guide zullen we ter plekke de tijd van de activiteiten bepalen.

De activiteiten zijn:

  • Zwemmen
  • Modderbad
  • Kaaiman spotten
  • Vogel spotten

2e dag:

Na lunch rond 14.00u wordt u weer opgehaald bij de steiger en dan rijden we naar Residence Inn waar we zullen verblijven.

We zullen gezamenlijk dan een bezoekje brengen aan de Dijk in Nickerie( Zeedijk), indien iemand dat wenst dan het nachtleven een Cafe of  Club.

3e dag:

Rond 8.00u ontbijt

Na het ontbijt brengen we een bezoekje aan markt van Nickerie.

We zullen tevens lunchen in Nickerie of in overleg met u dan onderweg naar Paramaribo lunch doen. In geval we na lunch vertrekken uit Nickerie zijn we uiterst 18.30u terug in Paramaribo

Tour inclusief

  • Voeding : Ontbijt , lunch dinner(muv 3e dag)
  • Drank : water, softdrinks, Sap ( Alcoholische dranken op eigen rekening)
  • Transport : Boot en Bus
  • De genoemde activiteiten
  • Accomodatie in Bigi Pan en Residence Inn Nickerie
  • U wordt bij uw apartment of hotel  binnen paramaribo of op de route opgehaald.

Tarieven

Aantal personen

Prijs in USD

Prijs in EURO

1

495

440

2

360

320

3

285

255

4-5

265

240

6-15

240

215

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed