Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Bigi Pan 3 days + Nickerie

1258 views

Bigi Pan ligt in het noordwesten van Suriname in het district Nickerie. Het heeft de status van bijzonder beheersgebied. De totale oppervlakte is ongeveer 130.000 hectare. Tijdens deze trip vaart u langs kreken en moerasgebieden. Bigi Pan is de broedplaats van ongeveer 120 soorten vogels waaronder water- en trekvogels.

Verder kunnen wij krabben, modderkruipers (koetai) en een kaaiman tegenkomen. Het water in de Bigi Pan is brakwater. Vogelliefhebbers kunnen hier echt tot hun trekken komen. We varen verder de Nickerierivier in en dan over de sleephelling naar de Jamaerkanaal. Het Bigi Pan gebied is een lagunegebied en strekt zich uit vanaf de kust van Coronie in het dorpje Totness tot aan Nickerie. Verder kunt u ook de mangrove en Parwabossen zien de als natuurlijke bescherming dienen tegen erosie en als kraamkamer voor de jonge garnalen. Nadat de Jamaerkanaal is verlaten strekt een enorme massa water voor ons. U zult enkele huisjes zien op palen. Het is maar 1.60 meter diep in het diepste gedeelte van het Pan. We zullen dan rondvaren in het Pan om vogels te spotten en daarna terugkeren naar 1 van de kampen om een maaltijd te nuttigen. Hier kunt u dan zwemmen, vissen of relaxen in een hangmat.

De vaartocht naar Bigi Pan duurt afhankelijk van het getij 30-50 minuten.

1e dag + 2e dag:

Vertrek 7.30-8.00u Vanuit Paramaribo richting Nickerie rijden, we zullen onderweg in Saramacca of Coronie dan ontbijten. Rond 12.00u moeten we al in nickerie zijn vervolgens wordt de boot dan ingeladen en dan vertrek richting Bigi Pan, vaartocht duurt 60 minuten maximaal. In het Pan aangekomen zullen we dan lunchen/ soms kan het dat we eerst lunchen in nickerie en dan varen richtin Bigi Pan.

Hierna bent u vrij te relaxen in de lodges. Na overleg met de lokale guide zullen we ter plekke de tijd van de activiteiten bepalen.

De activiteiten zijn:

  • Zwemmen
  • Modderbad
  • Kaaiman spotten
  • Vogel spotten

2e dag:

Na lunch rond 14.00u wordt u weer opgehaald bij de steiger en dan rijden we naar Residence Inn waar we zullen verblijven.

We zullen gezamenlijk dan een bezoekje brengen aan de Dijk in Nickerie( Zeedijk), indien iemand dat wenst dan het nachtleven een Cafe of  Club.

3e dag:

Rond 8.00u ontbijt

Na het ontbijt brengen we een bezoekje aan markt van Nickerie.

We zullen tevens lunchen in Nickerie of in overleg met u dan onderweg naar Paramaribo lunch doen. In geval we na lunch vertrekken uit Nickerie zijn we uiterst 18.30u terug in Paramaribo

Tour inclusief

  • Voeding : Ontbijt , lunch dinner(muv 3e dag)
  • Drank : water, softdrinks, Sap ( Alcoholische dranken op eigen rekening)
  • Transport : Boot en Bus
  • De genoemde activiteiten
  • Accomodatie in Bigi Pan en Residence Inn Nickerie
  • U wordt bij uw apartment of hotel  binnen paramaribo of op de route opgehaald.

Tarieven

Aantal personen

Prijs in USD

Prijs in EURO

1

495

440

2

360

320

3

285

255

4-5

265

240

6-15

240

215

Zondag 10 februari om 8:00 t/m dinsdag 12 februari om 10:00

Bigi Pan 3 days + Nickerie - 3 dagen

Status: Beschikbaar voor reserveringen
Prijs per persoon: EUR 180 of USD 195

Reserveer
Wij leiden vakmensen op - Erkend Bedrijf

Gemiddelde score

9.8

(Gebasseerd op 15 klantenbeoordelingen)

Geef ons een cijfer

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed