Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Blanche Marie - Apoera Tour (via Nickerie)

7468 views

De Blanche Marie vallen is een tour met ontspanning, ongerept natuur en bovenal genot van de natuur. Gelegen aan de voet van de Backhuys gebergte is deze waterval een ware spektakel om mee te maken.

Day 1: Vertrek Paramaribo naar Nickerie (South Drain) met de bus

Te South Drain aangekomen stappen we de boot in en varen we op de Corantijn rivier. Tijdens de boottocht passeren we bekende eilanden: Driezusters en Papegaai eiland. Na ongeveer 1,5 uur varen komen we aan op Orealla, een inheemse dorp aan de kant van Brits-Guyana. Hier maken we een stop om te zwemmen en doen wij een wandeling op een heuvel van ongeveer 30 meter.

Vanuit Orealla varen we ongeveer een uur en bereiken we Apoera waar de guesthouses zijn. Te Apoera maken we een wandeling naar de treinspoor en wordt uitleg gegeven over de bauxietontginning en de plaatselijke bevolking namelijk de Arowakken. In de avonduren is het gezamenlijk bij het kampvuur zitten. Hierna zoekt iedereen hun kamer op.

Day 2: Om 7:00 uur s ’morgens staan koffie en thee al klaar. Om 8:00 uur een uitgebreid ontbijt.

Het echte avontuur begint na het ontbijt. Per 4-wheel-drive of bus gaan we van Apoera naar de Blanche Marie vallen, een afstand van ongeveer 70km. We rijden eerst precies 52km naar Kamp 52, dat vroeger werd gebruikt voor arbeiders die voor Billiton werkten. Hierna gaan we rechtsaf en op ongeveer 15 km komen we aan bij de Blanche Marie vallen. De rit naar de Blanche Marie vallen is magnifiek en adembenemend. Allerlei apensoorten, oerwoud geluiden, vogels en vlinders.

Bij de bestemming krijgt iedereen een lunch pakket en u bent die vrij te nuttigen wanneer u zelf wenst. Hierna bent u vrij te doen wat u zelf wilt: relaxen onder 1 van de rotsen zodat het water u een ontspannende massage geeft, hengelen of gewoon liggen en genieten van de natuur.

Om 16:00 uur rijden we terug naar Apoera. Wij stoppen bij de oude treinstation (workshop) om de kolassale bouw waar te nemen met uitleg van de gids. Hierna rijden we door naar Apoera voor het diner. Indien er mensen zijn die het wensen, kunnen we naar de plaatselijke disco om de benen beetje los te gooien of een sterke drank voor de gezelligheid te nuttigen, zoniet bent u vrij lekker te slapen in uw kamer. Na overleg keren wij gezamenlijk terug naar het verblijf om lekker te slapen.

Day 3:

Om 7.00am wordt u wakker gemaakt voor koffie en thee. Hierna volgt een uitgebreidt Ontbijt. Na het ontbijt ongeveer om 9.30u zullen we een bezoek brengen aan het dorp Kwamalla, waar nog primitief wordt geleefd. Het dorp telt ongeveer 30-40 Inheemsen (trio indianen). Men kan hier souveniers kopen. Schrik niet indien u een kaaiman, leguaan of luiaard boven het vuur of in een pot ziet.

Na deze activiteit is het tijd om terug te varen richting Orealla, het Brits-Guyanees dorpje waar we de eerste dag al waren om de lunch op te halen dat is klaargemaakt door de plaatselijke gemeenschap. Van het dorp gaan we naar grote witte stranden die bestaan uit een soort kalk dat u kunt gebruiken als scrub voor uw huid. Hier wordt tevens lunch genuttigd en zullen we enkele uren vertoeven.

Vanuit het strand varen we terug naar South Drain om vervolgens naar Paramaribo of Nickerie door te rijden, met heimwee van de mooie ervaringen en belevenissen.

Tour is inclusief

 • Transport
 • Alle maaltijden (m.u.v. ontbijt op de 1e dag en diner op de 3e dag)
 • Begeleiding
 • Entree
 • Accommodatie op Apoera: Slapen op bedden
 • Omzetbelasting

Optioneel kunnen we 4 dagen blijven met de Kaburi kreek erbij om de grote rivier otters te spotten. Vraag naar deze mogelijkheid.

Aantal personen

Prijs in EURO

4-7 personen

275

8-11 personen

250

12-15 personen

225-200

Meeneemlijst

 • Kleding
 • Waterschoenen/normale schoenen of slippers
 • Muskieten repellent
 • Camera + extra batterijen
 • Zakgeld indien u iets wilt kopen op Apoera
 • Allergy tabletten indien u die heeft

Note: De activiteiten kunnen aangepast worden afhankelijk van de data waarop we vertrekken.

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed