Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Braamspunt Zeeschildpadden avond tour campagne

5398 views

Zo speciaal en zo bijzonder, zeeschildpadden tour in Suriname! Vanuit Braamspunt is dit je kans om een zeeschildpadden avond tour te doen. Tijdens deze zeeschildpadden tour wordt alle informatie over de zeeschildpadden in Suriname en hun broedseizoen, die van februari tot midden juli duurt, breedvoerig uitgelegd. In de avond zullen we een kijkje nemen in het broedproces van een zeeschildpad. Magisch en avontuurlijk zijn de twee woorden die de zeeschildpadden Braamspunt tour in de avond omschrijven. Deze kans mag je niet voorbij laten gaan, maak dit proces van dichtbij mee!

De zeeschildpadden tour in Suriname vanuit Braamspunt is een heel nieuw concept omdat er pas de afgelopen 2 jaar aandacht is geschonken aan het Dianastrand. Het Dianastrand is een natuurlijk gevormd strand van zand en schelpen, dat vanaf 2012 duidelijk zichtbaar is geworden. Het is komen te ontstaan nadat het welbekende Matapica legstrand is komen weg te vallen door landverlies. De schildpadden komen in de nachtelijke uren hun eieren leggen op het strand.

Tijdens onze enquête vorig seizoen bleek dat een heleboel mensen niet weten waarvoor zeeschildpadden in Suriname beschermd worden. Daarom hebben we dit jaar wederom "Protect our Seaturtles Campagne". Tijdens deze campagne zullen we tegen een laag tarief mensen de mogelijkheid bieden om zeeschildpadden te spotten op Braamspunt. Mede dankzij sponsors is deze campagne mogelijk gemaakt.

Onze onderneming:

 • Alle informatie geven m.b.t. de zeeschildpadden d.m.v. getrainde gidsen.

 • We beschikken over infrarood/roodlicht zaklampen waarmee u de zeeschildpadden kunt zien zonder hun te storen.

 • We garanderen uw veiligheid bij het terugvaren in de nachturen.

 • Overnachting is mogelijk op het strand: vraag naar deze mogelijkheid.

Doel:

 • Om de voorlichting/awareness van zeeschildpadden en de rol die zij vervullen in de ecosystemen te verhogen.

 • Om mensen te doen bewegen het consumeren van zeeschildpadeieren te stoppen.

Legseizoen: Begin februari- midden augustus

Wat moet u doen? Stuur ons per mail:

 • Uw Naam

 • Aantal personen

 • Gewenste datum

 • Identificatie middels rijbewijs of ID-kaart is verplicht voor deelname aan de tour

De campagne geldt alleen voor ingezete(n)/ Surinamers

U bent altijd vrij om de datum te wijzigen na overleg

Wij danken de sponsors:

 • Cafe Med ( Kleine Waterstraat)

 • DuLamari

 • Samir Photography

 • Creativestyles

 • Celestial Tours Suriname

Programma:

Vanuit Leonsberg varen we op de Suriname rivier tot we bij Fort Nieuw Amsterdam komen. Dit is tevens de plek waar de Surinamerivier en Commewijne Rivier bij elkaar komen, ook wel 'de samenvloeiing' genoemd. Hierna steken we over naar de kant van de Commewijnerivier. Langs de route zullen we talrijke kustvogel, die allemaal beschermd zijn, tegenkomen. De reigersoorten, steltlopers, de Amerikaanse fregat en zelfs meeuwen zullen we tegenkomen.

Het zeeschildpadden seizoen begint rond eind januari tot midden augustus. Het legseizoen voor zeeschildpadden kan elk jaar veranderen. Voor de juiste periode stuurt u ons een bericht.

Tijdens ons zeeschildpadden tour Braamspunt zal je dezelfde zeeschildpadden tegenkomen als bij de Galibi tour.

Wereldwijd komen er zeven soorten zeeschildpadden voor. De zeeschildpadden die in Suriname voorkomen zijn:

 • Warana (Olive ridley)

 • Karet (Hawksbill)

 • Krape, Groene zeeschildpad (Green seaturtle, Soupturtle)

 • Reuze lederschildpad, oftewel Aitkanti (Leatherback) genoemd. De naam 'Leatherback' komt door zijn schild.

Onderweg naar het legstrand (Dianastrand) kunnen we dolfijnen tegenkomen. Als dit het geval is, zullen we een stop maken. Vanwege de tijd kunnen we hier geen garantie op geven. Een combinatie schildpadden en dolfijnentour is mogelijk, u kunt ons een bericht sturen voor meer informatie.

Op het Dianastrand aangekomen krijgt u de mogelijkheid om foto's te maken van de magische zonsondergang en kan er worden rond gewandeld. Daarna zullen we genieten van een heerlijke Surinaamse maaltijd, die kan worden afgestemd naar eigen wensen.

Na het eten zal er 30-45 minuten de tijd zijn om uit te rusten. Terwijl het eten ondertussen wordt verteert, zal onze professionele gids alle informatie uitleggen en de regels nogmaals doornemen. Als dit gedeelte af is, beginnen we met lopen en zullen dan overgaan tot spotten van de zeeschildpadden. De groep zal niet groter zijn dan maximaal tien personen. Indien de groep bestaat uit 12-14 personen, zullen er twee gidsen aanwezig zijn en zal de groep gesplitst worden.

De spottingskans bedraagt 90-99%, dit is afhankelijk van de periode. De andere 1% hangt ervan af of iedereen zich aan de regels houdt.

Dan is daar het moment gekomen dat we een zeeschildpad het strand op zien komen of ondertussen al eieren aan het leggen is. Dit magische moment wil iedereen natuurlijk graag vastleggen. Een foto met flits zal de schildpad storen in haar broedproces.

Wij beschikken over de toegestane red lights waarmee er gerust een foto zonder flits kan worden gemaakt. Met een zwart/wit filter kunt u dan toch een foto maken, zonder de dieren te storen.

Er is recentelijk een hangmatten kamp gebouwd waar we gerust kunnen vertoeven om te eten en drinken. Het kamp is voorzien van een bad en toilet en ook is er plaats om een hangmat te binden. Voor deze overnachtingsmogelijkheid kunt u ons een bericht sturen.

De tour is inclusief:

 • Boottransport

 • Voeding: Warme maaltijd: Bami,Nasi,Rijst kip, Roti Kip

 • Drank

 • Professionele gids

 • Omzetbelasting

Vertrekpunt: Leonsberg

Vertrektijd: 17.15 uur (ingeval van ophalen dan wordt met u afgestemd)

verzameltijd: 17.00 uur

duur van de trip: 17.15 uur- 2.00/3.00 uur

Vertrek: ELKE DAG

Voor tarieven, please contact us

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed