Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Brownsberg Natuurpark

13932 views

Tijdens je bezoek aan Suriname mag een tour naar Brownsberg niet ontbreken! Brownsberg is een natuurpark van 12.000 hectare groot in het ongerepte regenwoud van Suriname.Op weg naar de watervallen, wellicht onder luidkeels gebrul van apen, is de rijke flora en fauna te bewonderen en kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het stuwmeer. Om een goede indruk te krijgen van het Amazone regenwoud is de brownsberg tour sterk aan te bevelen!

Aktie!Speciaal voor de natuur liefhebbers!Brownsberg 1 day trip Join us met een trip dat u niet zult vergeten.Leovall,ireneval Een lekkere maaltijd nuttigen op de plateau en genieten van een prachtige uitzicht.Datum:28,31 oktober en 1 november, 4 novemberg. 6 novemberg, 8 november.(aktie alleen op bovengenoemde data)Prijs: srd 200 p/p (vertrek vanaf 10 personen) Time: 7.00-18.00/19.00uVertrek by 4 personen: srd 260 p/pDatum: any dagTour including Transport Voeding en drank Begeleiding Activiteiten Entree van het parkFor reservations Call 8723222 of7159395http://www.celestialtours.sr/tours/brownsberg-natuurpark

Posted by Celestial Beauty Tours on Thursday, 15 October 2015

In de ochtend vertrekken we vanuit Paramaribo over de Afobakkaweg naar Brownsberg. Onderweg valt er al veel te bewonderen. De professionele gids vertelt over het savannelandschap en de authentieke dorpjes die voorbij worden gereden. Vanaf de voet van de berg wordt de weg onverhard en vanaf daar zal er een echte jungletocht plaatsvinden. Rijdend tussen de hoge bomen, diepe dalen en plassen komen we aan in het natuurpark. Vanuit daar beginnen we aan de wandeling over de Brownsberg en brengen we een bezoek aan de Leo- en Irenevallen. De gids zal ondertussen alles vertellen over de omgeving en de hoge biodiversiteit. Unieke planten, prachtige vogels, bijzondere vlinders zullen we onderweg tegenkomen. Aangekomen bij de watervallen krijg je de kans om een verkoelende douche te nemen in het heerlijke bronwater. Daarna beginnen we aan de beklimming terug naar de top van de berg.

De Leovallen, Irenevallen en Koemboevallen zijn de meest bezochte plekken op de Brownsberg, als ook het Mazaroni plateau voor een uitstekend uitzicht op het tropisch regenwoud en stuwmeer. Een pittige wandeling naar de Wittiekreek of een wandeling naar de Koemboe- of Mazaronivallen kan ook tot het programma behoren.

Brownsberg natuurpark is in het beheer van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu).
Op het Mazaroni plateau zijn er verschillende logeerfaciliteiten gebouwd. Er kan dus ook op de Brownsberg overnacht worden.
 
Ook is er de mogelijkheid om de dagtocht naar Brownsberg te combineren met een bezoek aan Stone Island. Stone Island is een schiereiland gelegen in het stuwmeer. Hier zal je de nacht doorbrengen in lodges en de volgende dag heb je tijd om te zwemmen of heerlijk te relaxen. De mogelijkheid bestaat ook om een boottocht te maken op het Stuwmeer.

Tour is inclusief:

 • Transport vice versa;

 • Voeding en drank (non-alcoholisch);

 • Entreegelden;

 • Natuurbehoudkosten

 • Professionele begeleiding.

Tarieven

Aantal personen

Prijs per persoon (met normale gids)

Prijs per persoon (met wild life guide)

Drone Photographer erbij

4 personen

€ 55 p.p

€ 75 p.p

+ € 150

6+ personen

€ 50 p.p

€ 70 p.p

+ € 150

Ter verduidelijking: Tijdens de tour heeft u dus de mogelijkheid om onze wild life guide Steve-o in te huren i.p.v. een normale gids. Onze normale gidsen zijn goed maar de wild life gids is er voor mensen die wat meer avontuur willen.

Het verschil met de wild life guide is namelijk dat:

 • transport met een 4x4 jeep zal geschieden
 • er meer activiteiten zullen zijn qua wandelingen en dieren spotten

Voor het meenemen/inhuren van onze drone photographer wordt het tarief genoemd in de kolom dus gedeeld door het aantal mensen die de foto's wensen.

Wat mee te nemen:

 • Goede loopschoenen (met flink profiel)

 • Baddoek

 • Reserve kleding

 • Muskieten spray.

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed