Vragen? Bel op +597 7159395. Ga naar "Contact" voor meer contactgegevens.

Galibi Zeeschildpadden Tour

7822 views

Galibi staat bekend om haar relaxte sfeer, strand en zeeschildpadden die tijdens het legseizoen van februari tot en met begin augustus hun eieren komen leggen. Galibi tour is een hele populaire trip in Suriname geworden de afgelopen jaren. Van de reuze lederschildpadden tot de iets kleinere Krape (groene zeeschildpad) kan je vinden op het legstrand. Het Galibi Natuurreservaat ligt in de noordoost hoek van Suriname, daar waar de Marowijne Rivier in de Atlantische Oceaan stroomt. Het 4000 ha grote Natuurreservaat is een belangrijk gebied voor de bescherming van zeeschildpadden in de Westatlantische region. Ongeveer de helft van de kustlijn bestaat uit stranden die geschikt zijn voor de nestende zeeschildpadden. Het interieur van het reservaat bestaat uit verscheidene biotopen welke gedomineerd worden door verschillende soorten zwampen, die door beboste zandritsen van elkaar gescheiden zijn. De naam Galibi is afkomstig van het oude, maar niet meer bestaande, indiaanse dorp Galibi (Alusiaka), dat langs de monding van de Marowijne Rivier lag. Het huidige gebruik van de naam Galibi slaat gewoonlijk op de twee nabijgelegen dorpen Langamankondre en Christiaankondre.

Duur van de tour : 2 dagen

Dag 1

Per bus vertrekt u rond 8.00 uur vanuit Paramaribo, over de Oost-West verbinding richting Albina. Gedurende deze 3 uur lange rit geeft de gids interessante informatie over de historische gebeurtenissen van het district Commewijne en Marowijne. Te Stolkertsijver wordt er een stop gemaakt voor het nuttigen van een broodje en een drankje. Tegen de voormiddag arriveert u te Albina, vanwaar de reis per boot zal worden voortgezet. Afhankelijk van het getij is Christiaankondre te bereiken na ongeveer 1½ uur varen. Na genoten te hebben van een heerlijke lunch is er even tijd om uit te rusten. S'middags staat er een dorpswandeling op het programma, waarbij er gelegenheid is om souvenirs te kopen. Na het avondeten zullen we een boottocht maken naar het zeeschildpadden legstrand genaamd Babunsanti. De overnachting is in een eenvoudige lodge te Christiaankondre.

Dag 2

Na het ontbijt maken wij ons gereed voor terugkeer naar Albina. U brengt een bezoek aan het Camp de la Transportation, nu een museum, waar Dreyfus en Papillion hebben vastgezeten. Om 11 uur vindt de rondleiding plaats over het gevangenisterrein (Entrée €6 moet u zelf bekostigen). Hierna doen we de oversteek voor terugkeer naar Paramaribo. Het middageten zullen we nuttigen op Saint-Laurent of Albina.

Inbegrepen in de tour:

  • Transport: bus en boot
  • begeleiding
  • accommodatie
  • maaltijden
  • dranken (niet-alcoholisch)

Wat mee te nemen:

Badhanddoek, zwemkleding, vrijetijds kleding, een langemouwhemd en een langebroek voor de zeeschildpadden excursie. Neemt u voldoende kleding mee. Ook als het niet regent kunt u nat worden in de boot door het opspattend water, hangmat, slippers/ watersandalen, zonnebrand olie, een hoed of pet, regenmantel of poncho, videocamera en of fototoestel met waterdichte tas om deze te beschermen tegen het opspattend water, muggen olie, kleine rugzak om bijvoorbeeld water te dragen tijdens de tour, zaklamp, Surinaams zakgeld voor de aankoop van souvenirs of persoonlijke uitgaven. Euro's voor Frans-Guyana.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijzen voor niet ingezetene:

2 daagse tour

AANTAL PAX

TARIEF P.P in EURO

12

135

7-11

150

4-6

175

Note: vanwege de strenge controle op de grens is het voorlopig alleen met een visa mogelijk om St. Laurent een bezoek te brengen voor de Surinamers. Deze activiteit is niet opgenomen in het programma.

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig aanbiedingen over leuke tours via de mail of WhatsApp!

Voltzberg / Raleighvallen

Braamspunt, Dianastrand

Menimi, Tapawatra vallen

Extra diensten

Aanbevolen tours

Facebook newsfeed